Un article valent, informat i aclaridor

L’escriptora i periodista madrilenya Rosa Montero, ha publicat un article al suplement dominical del diari El País (4 de juny de 2017) en què posa en el seu context exacte els atacs que està rebent l’homeopatia en els últims temps. Tenint en compte que El País, diari del qual Rosa Montero és una històrica col·laboradora, s’ha distingit, precisament, per un autèntic hooliganisme a l’hora d’intentar desacreditar i estigmatitzar l’homeopatia, i que la periodista no es declara en cap moment partidària de l’homeopatia de manera especial, sinó que simplement raona els motius pels quals aquesta medicina és sistemàticament atacada, la seva denúncia multiplica el seu valor. ¡Quina diferència amb altres exemples d’escriptors/periodistes que es limiten a regurgitar sense contrastar-ho en el més mínim allò que la manipulació més grollera els ha entaforat gola endins! No cal ser cap devot de l’homeopatia per entendre que el debat en què ens trobem no té a veure amb la possible eficàcia d’una eina terapèutica, sinó amb la descarada manipulació de la ciutadania i amb els intents de coartar la seva llibertat d’elecció.

Destaquem dues frases de l’article:

“Cuento todo esto para indicar… la terrible dependencia de nuestro conocimiento de unos estudios supuestamente científicos que están orientados hacia el beneficio de las grandes empresas”.

“Que esa gente se erija en adalid de la pureza científica … no es de recibo”.

Podeu llegir l’article sencer aquí: goo.gl/zAJ9JY