Quim Monzó, desinformat i desinformador

El dia 21 de març, Quim Monzó va llançar un atac a l’homeopatia a la seva columna del diari La Vanguardia. Per a tots els que no vau tenir l’ocasió del llegir-lo, aquí us n’oferim el fragment més rellevant:

“És el que passa sempre amb aquesta pseudomedicina. No hi ha mai problemes de sobredosi, cosa ben sospitosa si, com diuen, es tracta de medicaments. Tu prens un medicament de debò, passa’t de la ratlla i veuràs si tens problemes de sobredosi. Però l’homeopatia és una impostura que dona a l’efecte placebo un aire místic que va fent la viu-viu des de fa dos segles i mig, quan se la va treure de la màniga l’alemany Samuel Hahnemann”.

A part de demostrar, amb la seva objecció sobre la sobredosi, que no s’ha molestat a intentar conèixer els principis de l’homeopatia, Quim Monzó deixa clar que no té cap inconvenient a mostrar una absoluta falta de respecte cap a un col·lectiu molt important de persones. És de lamentar que en tingui prou amb els tòpics i que, en aquest cas, no estigui disposat a informar-se el més mínim sobre allò de què parla. Amb aquesta actitud, treballa com a pura cadena transmissora de la desinformació. Segur que ell, com a escriptor ha patit crítiques de gent que no s’havia llegit els seus llibres. Això exactament és el que ha fet ell en aquest cas.