Maig 2018

CAST

Coordinació amb les altres associacions de l’Estat Espanyol

Des del passat mes d’abril, les diferents associacions de pacients de l’homeopatia que, a més de l’ACPAUH, de moment existeixen a l’Estat Espanyol (País Basc, Navarra, Canàries, Aragó, Castella-Lleó i Andalusia), han creat una coordinadora i han designat el president de l’ACPAUH Miquel Peralta com a portaveu.

Estem contents d’haver establert aquest contacte que ens permetrà mostrar un front comú en la defensa de l’homeopatia i que ja ha començat a donar els seus fruits.


Manifest de l’AGP en favor de l’homeopatia

Davant la imminència de l’aparició d’una ordre ministerial per a la regulació dels medicaments homeopàtics per part del Ministeri de Sanitat de l’Estat espanyol, les diferents organitzacions de tot l’estat favorables a la llibertat i l’equitat de l’homeopatia van unir els seus esforços redactant un sol manifest que va vehicular l’AGP (Alianza General de Pacientes). Gràcies a la coordinació recentment establerta, s’hi van adherir, entre altres organitzacions, totes les associacions de pacients de l’homeopatia de l’Estat espanyol. Podeu llegir el manifest aquí.


Ordre Ministerial de regulació dels medicaments homeopàtics HHHHH

El dia 28 d’abril, una setmana després que aparegués el manifest vehiculat per l’AGP, l’ordre ministerial per a la regulació dels medicaments homeopàtics va sortir publicada al BOE. Podeu consultar-la aquí. El consens entre tots els actors involucrats a favor de l’homeopatia és que es tracta d’un desenllaç positiu.

Activitats de l’ACPAUH en el Dia Internacional de l’Homeopatia 

Amb motiu del Dia Internacional de l’Homeopatia, que se celebra el 10 d’abril, l’ACPAUH va participar en dos actes, un a Madrid i un a Barcelona.

El dia 9 d’abril, a l’Ateneu de Madrid, i amb el títol “Els pacients prenen la paraula”, es va celebrar una taula rodona organitzada per l’ANH (Asamblea Nacional de Homeopatía) i dirigida als mitjans de comunicació especialitzats en salud. Hi va participar Miquel Peralta, en qualitat de president de l’ACPAUH i de portaveu de la coordinadora d’associacions de pacients de l’homeopatia de l’estat espanyol, juntament amb Alberto Sacristán, vicepresident de l’ANH i Angélica Pérez, presidenta de l’associació de les Illes Canàries.

Aquí podeu llegir les cròniques d’alguns dels mitjans que van assistir a l’acte:

Correo farmacéutico, Acta sanitaria, El Global, Farmaventas, La Razón.

A Barcelona, el dia 10 d’abril, Miquel Peralta, Giovanni Toso i Elena Sagristà, en nom de la junta de l’ACPAUH i de tots els associats van participar, juntament amb membres de la junta de l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona en l’ofrena floral que tradicionalment es fa al monument a Samuel Hahnemann. A la tarda, en la jornada de portes obertes a l’AMHB, metges homeòpates i pacients van poder intercanviar punts de vista i fer propostes de cara al futur per la defensa i la difusió de l’homeopatia.