Monzó no aconsegueix obrir-nos els ulls

Observant que, malgrat els esforços que va fer des de la seva tribuna a La Vanguardia per desinformar sobre l’homeopatia, un nombre importantíssim de persones es continua beneficiant dia a dia d’aquesta eina terapèutica neta i eficaç, Quim Monzó insisteix en la seva diatriba, amb l’esperança, suposem, que la gent deixi de gestionar la seva salut com millor li sembli.
Ara, en un article confús i mal escrit, Monzó intenta desacreditar l’homeopatia per segon cop en poques setmanes. Li cou l’article de Rosa Montero que hem comentat en aquest mateix web, molt més ben escrit i argumentat que el seu i -potser no cal dir-ho- molt més respectuós amb la veritat.
Tot el que calia per denunciar la ignorància supina que demostra el Sr. Monzó ja ho vam exposar en l’entrada d’aquest web “QM desinformat i desinformador”. Per qui de debò coneix el tema de l’homeopatia, la figura d’aquest columnista apareix amb tons d’intolerància, ressentiment i d’una credulitat esfereïdora pel que fa a la propaganda més burda contra l’homeopatia. Per portar a terme el seu atac ha d’omplir l’article de cites, un senyal inequívoc que parla d’oïdes i que no sap ben bé quin és el seu criteri més enllà de les ganes de desqualificar. Amb l’esperança vana d’impressionar el lector informat, recorre a validacions externes que, en realitat, ell no controla i se les ha de creure per l’autoritat que (suposadament) desprenen. Rosa Montero és molt més lúcida en aquesta qüestió i té clar, per part seva, que no tot el que ens van explicar a l’escola quan érem petits és necessàriament veritat.
Contràriament a l’eximi columnista que escampa desinformació des d’una tribuna que hauria de gestionar amb més responsabilitat, els pacients tenim informació de primera mà del funcionament de l’homeopatia, hem experimentat repetidament en la nostra salut els beneficis d’aquesta medicina i no ens deixarem arronsar per persones que, per molta projecció pública que tinguin, en aquesta qüestió s’acosten perillosament al perfil de les tasques encomanades als famosos tontos útils i, en tot cas, que no tenen ni la més remota idea del que estan parlant.

Podeu llegir la segona columna de Monzó contra l’homeopatia aquí: https://goo.gl/LQLnp3